Komunikaty

Rozwój gospodarczy w zmieniającym się świecie - seminarium Banku Światowego i NBP

Data publikacji: 06-04-2012

Bank Światowy i Narodowy Bank Polski zapraszają na seminarium pt. Rozwój gospodarczy w zmieniającym się świecie z udziałem Caroline Anstey, Dyrektor Zarządzającej Banku Światowego, Piotra Wiesiołka, Pierwszego Zastępcy Prezesa NBP oraz Pawła Wojciechowskiego, stałego przedstawiciela Polski przy OECD.

Seminarium odbędzie się 12 kwietnia 2012 r. w godz. 11.00 – 12.30 w siedzibie Narodowego Banku Polskiego (ul. Świętokrzyska 11/21, sala im. Wł. Grabskiego). Dyskusję będzie moderował Paweł Samecki, Dyrektor Departamentu Zagranicznego NBP.

Tematy dyskusji:

  • Nowe tendencje i modele rozwoju gospodarczego w zmieniającym się świecie oraz ich skutki dla społeczności międzynarodowej, w tym przede wszystkim dla państw donatorów oraz międzynarodowych organizacji finansowych.
  • Co państwa, które z powodzeniem przeprowadziły transformację społeczno-ekonomiczną mogą wnieść do globalnej debaty o rozwoju oraz jak wspomóc kraje obecnie reformujące się?
  • W jaki sposób Bank Światowy może wesprzeć te procesy?
Seminarium będzie prowadzone w jęz. angielskim, z tłumaczeniem symultanicznym na język polski.

Dziennikarzy zainteresowanych udziałem w seminarium prosimy o kontakt z Biurem Prasowym NBP (tel. 22 653 2012; press@nbp.pl).

Stopy procentowe

Referencyjna 1,50
Lombardowa 2,50
Depozytowa 0,50
Redyskonto weksli 1,75

Kursy średnie

Tabela z dnia 2016-06-30
1 EUR4,4255
1 USD3,9803
1 CHF4,0677
1 GBP5,3655
100 JPY3,8688

Perspektywy makro

Dane miesięczne

Dane kwartalne

Wskaźniki i rynki

Zobacz również

Numizmatyka

Kontakt

Centrala NBP
ul. Świętokrzyska 11/21
00-919 Warszawa

tel. centr.:
22 185 10 00
faks:
22 185 85 18
e-mail: listy@nbp.pl
NIP: 525-000-81-98
REGON: 000002223
SWIFT: NBPL PLPW
Ta strona używa plików cookies, dzięki którym może działać lepiej.
Aby się dowiedzieć więcej o technologii cookies, proszę kliknąć tutaj: Polityka prywatności NBP »
Aby móc przeglądać zawartość, należy zaakceptować cookies z tej strony Akceptuję