Publikacje

Raporty Międzynarodowego Funduszu Walutowego o Polsce

Od 1995 roku stosunki Polski z Międzynarodowym Funduszem walutowym (MFW) regulowane są przepisami art. IV Statutu MFW stosowanym wobec krajów nie korzystających lub korzystających w minimalnym stopniu z kredytów Funduszu. Zgodnie z tym artykułem gospodarka kraju członkowskiego podlega przeglądowi MFW raz do roku bez ustalania szczegółowych kryteriów oceny.


2004

"Republic of Poland: 2004 Article IV Consultation-Staff Report; Staff Supplement; and Public Information Notice on the Executive Board Discussion Series: Country Report No. 04/217"
- http://www.imf.org/external/pubs/cat/longres.cfm?sk=17563.0


2003

"Republic of Poland: 2003 Article IV Consultation--Staff Report; Staff Supplement; Public Information Notice on the Executive Board Discussion; and Statement by the Executive Director for the Republic of Poland"
- http://www.imf.org/external/country/pol/index.htm

"Republic of Poland: Report on the Observance of Standards and Codes--Fiscal Transparency Module--Update" - http://www.imf.org/external/country/pol/index.htm


2002

"IMF Concludes Article IV Consultation with Poland" - http://www.imf.org/external/country/pol/index.htm


2001

"IMF Concludes Article IV Consultation with Poland" - http://www.imf.org/external/np/sec/pn/2001/pn0134.htm

"Report on the Observance of Standards and Codes (ROSC) - Poland" - http://www.imf.org/external/np/rosc/pol/fiscal.htm


2000

"IMF Concludes Article IV Consultation with Poland" - http://www.imf.org/external/np/sec/pn/2000/pn0025.htm

wystąpienie Wiesława Szczuki, Zastępcy Dyrektora Wykonawczego dla Polski w IMF - http://www.imf.org/external/np/a4pilot/2000/stm0045.pdf

Kontakt

Centrala NBP
ul. Świętokrzyska 11/21
00-919 Warszawa

tel. centr.:
22 185 10 00
e-mail: listy@nbp.pl
NIP: 525-000-81-98
REGON: 000002223
SWIFT: NBPL PLPW
Ta strona używa plików cookies, dzięki którym może działać lepiej.
Aby się dowiedzieć więcej o technologii cookies, proszę kliknąć tutaj: Polityka prywatności NBP »
Aby móc przeglądać zawartość, należy zaakceptować cookies z tej strony Akceptuję