Statystyka i sprawozdawczość

Załączniki 2-21

Informacje związane z wypełnianiem załączników 2-21 można uzyskać we właściwych terytorialnie Oddziałach Okręgowych Narodowego Banku Polskiego pod numerami telefonów:

Białystok 085 74-79-837

Bydgoszcz 052 32-68-246

Gdańsk 058 30-02-570
058 30-02-511

Katowice 032 35-74-378
032 35-74-379
032 35-74-381
032 35-74-380 (fax)

Kielce 041 36-45-102

Kraków 012 61-85-185

Lublin 081 53-17-633

Łódź 042 635-78-78

Olsztyn 089 539-65-21
089 539-65-22

Opole 077 40-12-526

Poznań 061 85-14-430 dla formularzy: ZO/STANY, ZU/STANY, OPE/STANY, OPI/STANY, NZ, NP, PZKAN

061 85-14-285 dla formularzy: IB-1, IB-1/ODDZIAŁ, IBZ-1, IBZ-1/ODDZIAŁ

061 85-14-268 dla formularzy: KZ, KZ-1, KU, KU-1

061 85-14-271 dla formularzy: URA, RACH, UKO, NET, KOM

Rzeszów 017 86-06-261
017 86-06-126

Szczecin 091 480-35-67,
091 480-35-38,
091 480-35-39

Wrocław 071 370-82-06
071 370-82-36
071 370-82-69
071 370-83-23
071 370-83-28
071 370-83-30

Zielona Góra 068 32-87-483
068 32-87-484

Warszawa
022 653-17-21 dla formularzy: ZO/STANY, ZU/STANY, OPE/STANY, OPI/STANY

022 653-12-54
022 653-12-58
dla formularzy: IB-1, IB-1/ODDZIAŁ

022 653-28-28 dla formularzy: IBZ-1, IBZ-1/ODDZIAŁ, NZ, NP

022 653-16-91 dla formularzy: KZ, KZ-1, KU, KU-1

022 653-12-54
022 653-12-58
dla formularzy: URA, RACH

022 653-12-58 dla formularzy: KOM

022 653-16-97 dla formularzy: PZKAN, UKO, NET


Stopy procentowe

Referencyjna 1,50
Lombardowa 2,50
Depozytowa 0,50
Redyskonto weksli 1,75

Kursy średnie

Tabela z dnia 2018-01-18
1 EUR4,1663
1 USD3,4108
1 CHF3,5471
1 GBP4,7216
100 JPY3,0645

Perspektywy makro

Dane miesięczne

Dane kwartalne

Wskaźniki i rynki

Zobacz również

Numizmatyka

Kontakt

Centrala NBP
ul. Świętokrzyska 11/21
00-919 Warszawa

tel. centr.:
22 185 10 00
e-mail: listy@nbp.pl
NIP: 525-000-81-98
REGON: 000002223
SWIFT: NBPL PLPW
Ta strona używa plików cookies, dzięki którym może działać lepiej.
Aby się dowiedzieć więcej o technologii cookies, proszę kliknąć tutaj: Polityka prywatności NBP »
Aby móc przeglądać zawartość, należy zaakceptować cookies z tej strony Akceptuję