Komunikaty

Zmiany w europejskim prawie ochrony danych osobowych i ich wpływ na sektor bankowy - seminarium NBP, GIODO i ZBP

Data publikacji strony: 11-02-2013

Narodowy Bank Polski, Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych oraz Związek Banków Polskich serdecznie zapraszają na seminarium pt. „Kierunki zmian w europejskim prawie dotyczącym ochrony danych osobowych i ich wpływ na sektor bankowy”, które odbędzie się 13 lutego 2013 roku w godzinach 1000 – 1600 w Hotelu Gromada "Dom Chłopa" Pl. Powstańców Warszawy 2 w Warszawie. Spotkanie otworzą wiceprezes Narodowego Banku Polskiego, Piotr Wiesiołek, prezes Związku Banków Polskich, Krzysztof Pietraszkiewicz oraz Generalny Inspektor Danych Osobowych, Wojciech Rafał Wiewiórowski.

Seminarium będzie dotyczyło aktualnego stanu prac nad Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i ich swobodnym przepływem, zagadnienia implementacji FATCA (Foreign Account Tax Compliance Act) w świetle przepisów o ochronie danych osobowych oraz wniosków wypływających z prowadzonych przez GIODO kontroli w bankach w zakresie ochrony danych osobowych.

Dziennikarzy zainteresowanych udziałem w seminarium prosimy o akredytację w Biurze Prasowym NBP
(tel. 22 653 20 12, e-mail: press@nbp.pl). W przypadku pytań, prosimy o kontakt.

Stopy procentowe

Referencyjna 0,10
Lombardowa 0,50
Depozytowa 0,00
Redyskontowa weksli 0,11
Dyskontowa weksli 0,12

Kursy średnie

Tabela z dnia 2020-10-29
1 EUR4,6330
1 USD3,9505
1 CHF4,3329
1 GBP5,1404
100 JPY3,7946

Perspektywy makro

Dane miesięczne

Dane kwartalne

Wskaźniki i rynki

Zobacz również

Numizmatyka

Kontakt

Centrala NBP
ul. Świętokrzyska 11/21
00-919 Warszawa

tel. centr.:
22 185 10 00
e-mail: listy@nbp.pl
NIP: 525-000-81-98
REGON: 000002223
SWIFT: NBPL PLPW
Ta strona używa plików cookies, dzięki którym może działać lepiej.
Aby się dowiedzieć więcej o technologii cookies, proszę kliknąć tutaj: Polityka prywatności NBP »
Aby móc przeglądać zawartość, należy zaakceptować cookies z tej strony Akceptuję