Komunikaty

Inauguracja programu społeczno-edukacyjnego "Wydatki kontrolowane"

Data publikacji strony: 05-04-2013

Biuro Prasowe Narodowego Banku Polskiego serdecznie zaprasza dziennikarzy na konferencję prasową inaugurującą ogólnopolski program społeczno-edukacyjny „Wydatki kontrolowane”. Spotkanie odbędzie się we wtorek, 9 kwietnia 2013 r. o godz. 11.00 w Skwer – filii Centrum Artystycznego Fabryka Trzcina, ul. Krakowskie Przedmieście 60A, w Warszawie (obok pomnika Adama Mickiewicza).

W trakcie konferencji dyrektor Departamentu Komunikacji i Promocji Narodowego Banku Polskiego, Marcin Kaszuba przedstawi prezentację poświęconą kampanii „Nie daj się nabrać. Sprawdź zanim podpiszesz”. Zaprezentowane zostaną także wyniki badania przeprowadzonego na potrzeby programu, którego tematem jest „Wykluczenie finansowe jako skutek nieumiejętności zarządzania budżetem domowym” oraz zagadnienia związane ze świadomością i edukacją finansową, a także społecznymi i psychologicznymi aspektami zadłużenia.

Program „Wydatki kontrolowane” jest reakcją na wzmożoną dyskusję dotyczącą przyczyn trwale postępującego zadłużenia Polaków. Ma na celu edukować i uświadamiać, jak planować budżet i mądrze zarządzać środkami finansowymi, ale też podpowiadać, co robić w sytuacji, kiedy kłopoty ze spłatą zaciągniętych zobowiązań są już faktem.

W razie pytań, prosimy o kontakt z Biurem Prasowym NBP.

Stopy procentowe

Referencyjna 0,10
Lombardowa 0,50
Depozytowa 0,00
Redyskontowa weksli 0,11
Dyskontowa weksli 0,12

Kursy średnie

Tabela z dnia 2020-10-27
1 EUR4,5890
1 USD3,8860
1 CHF4,2742
1 GBP5,0607
100 JPY3,7150

Perspektywy makro

Dane miesięczne

Dane kwartalne

Wskaźniki i rynki

Zobacz również

Numizmatyka

Kontakt

Centrala NBP
ul. Świętokrzyska 11/21
00-919 Warszawa

tel. centr.:
22 185 10 00
e-mail: listy@nbp.pl
NIP: 525-000-81-98
REGON: 000002223
SWIFT: NBPL PLPW
Ta strona używa plików cookies, dzięki którym może działać lepiej.
Aby się dowiedzieć więcej o technologii cookies, proszę kliknąć tutaj: Polityka prywatności NBP »
Aby móc przeglądać zawartość, należy zaakceptować cookies z tej strony Akceptuję