"Finanse a transformacja"
raport Europejskiego Banku Odbudowy i Rozwoju

Warszawa, 11 grudnia 2006 r.

Biuro Prasowe Narodowego Banku Polskiego zaprasza dziennikarzy na prezentację raportu Europejskiego Banku Odbudowy i Rozwoju pt. "Transition Report 2006: Finance in Transition". Raport przedstawi Simon Commander, starszy doradca głównego ekonomisty EBOiR, dyrektor Centrum Rynków Wschodzących London Business School.

"Transition Report 2006: Finance in Transition" omawia ewolucję sektora finansowego w krajach transformacji. Analizuje m.in. wpływ rozwoju systemu finansowego na wzrost gospodarczy poszczególnych krajów, bada poziom rozwoju sektora bankowego w porównaniu do krajów rozwiniętych, przygląda się rozwojowi sektora private equity. "Transition Report" jest cyklicznie publikowany przez EBOiR. Podejmuje najważniejsze tematy dotyczące rozwoju gospodarek naszego regionu.

Multimedialna prezentacja raportu, z udziałem prezesa NBP Leszka Balcerowicza, odbędzie się we wtorek, 12 grudnia 2006 r. o godz. 12.00 w Centrali NBP w Warszawie (ul. Świętokrzyska 11/21, sala im. W. Grabskiego).

"Transition Report 2006" jest dostępny w serwisie internetowym Europejskiego Banku Odbudowy i Rozwoju: www.ebrd.com

Zapraszamy do kontaktu z Biurem Prasowym NBP:

  • Izabela Świderek-Kowalczyk, tel. 022 653 28 97
  • Przemysław Kuk, tel. 022 653 25 27



[ Powrót ] [ Do druku ]



Stopy procentowe

Referencyjna 0,10
Lombardowa 0,50
Depozytowa 0,00
Redyskontowa weksli 0,11
Dyskontowa weksli 0,12

Kursy średnie

Tabela z dnia 2020-07-03
1 EUR4,4671
1 USD3,9764
1 CHF4,2018
1 GBP4,9560
100 JPY3,7004

Perspektywy makro

Dane miesięczne

Dane kwartalne

Wskaźniki i rynki

Zobacz również

Numizmatyka

Kontakt

Centrala NBP
ul. Świętokrzyska 11/21
00-919 Warszawa

tel. centr.:
22 185 10 00
e-mail: listy@nbp.pl
NIP: 525-000-81-98
REGON: 000002223
SWIFT: NBPL PLPW
Ta strona używa plików cookies, dzięki którym może działać lepiej.
Aby się dowiedzieć więcej o technologii cookies, proszę kliknąć tutaj: Polityka prywatności NBP »
Aby móc przeglądać zawartość, należy zaakceptować cookies z tej strony Akceptuję